Wachttijd

Op de “Home” pagina heeft u kort kunnen lezen dat wij een beperkte wachttijd hebben. Wij zijn als praktijk verplicht u over deze wachttijd ook op een uitgebreidere manier te informeren.

 

Aanmeldingswachttijd: dit is de wachttijd van het moment dat de u contact opneemt met de praktijk voor een afspraak en de datum dat de intake plaatsvindt.

Door het grote aantal aanmeldingen zijn wij niet meer in staat altijd te starten met de intake binnen 3 weken zoals wij de afgelopen jaren wel konden. Het is van belang U te realiseren dat wij afhankelijk zijn van de flexibiliteit van uw agenda.

 

Behandelingswachttijd: dit is de wachttijd vanaf het moment van intake tot aan de start van de behandeling.

Accept hanteert op het moment geen behandelingswachttijd, U kunt in vrijwel alle gevallen direct beginnen met de voorgestelde behandeling. Mocht u gebonden zijn aan een bepaalde tijd kan de wachttijd uiteraard wel oplopen. Voor de avonduren is er momenteel helaas een wachttijd voor psychotherapie.

 

Wij zijn verplicht U op onze site te wijzen op onderstaande tekst:

“Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).”

 

Deze pagina werd voor U bijgewerkt op: 03-10-2017